Zware toiletbrillen: gekneusde piemeltjes


Ouders met kleine jongetjes kunnen beter geen zware toiletbrillen installeren. Die waarschuwing stuurt de Internationale Vereniging van Urologen vandaag de wereld in.

Over de hele wereld schijnen ornamentele en zware keramische toiletbrillen de laatste tijd helemaal hot te zijn. Heel mooi natuurlijk. Probleem is echter dat kleine jongetjes, die met hun piemeltje maar net over de rand komen, die zware gevaartes nog wel eens op hun fluitje krijgen. En nu komt Kerst er ook nog aan.

Een Britse arts schrijft in het decembernummer van het British Urology Journal dat hij de afgelopen tijd vier jongetjes heeft behandeld met een ernstige kneuzing aan hun – hum… – mannelijkheid. Alle vier hadden ze de zware bril van vaders troon op een uitstekend deel van hun lichaam gekregen. Gelukkig konden ze na een kleine behandeling weer naar huis.

‘Marktonderzoekrapporten tonen aan dat er wereldwijd steeds meer houten en keramische toiletbrillen worden verkocht. Het zou ons niet verbazen als collegae net zo vaak als wij te maken krijgen met kneuzingen van de penis door deze mode’, zo schrijft Dr Joe Philip namens zijn hele team van Leighton Hospital in Crewe (GB).

De Britse artsen vrezen dat met Kerstmis het aantal verwondingen verder zal oplopen, als ouders met hun kinderen op bezoek gaan bij vrienden en familie. Wellicht hebben die in een onbewaakt ogenblik zo’n verduivelde zware toiletbril verkocht. ‘Zindelijke
jongetjes willen wellicht graag laten zien hoe groot ze al zijn door die
vreemde toiletten zelfstandig te bezoeken’, aldus Dr Philip.

En dan is het wachten op de klap.

Levensgevaarlijk. Foto: anya Quinn
Levensgevaarlijk. Foto: anya Quinn