Zo kan ik het ook: lettertype maakt rapporten langer


stapel papier

We hebben het allemaal wel eens gedaan. Op het werk of op school. Een klein beetje extra marge hier. Een iets groter lettertype daar. Om maar aan een opstel of rapport te komen dat lekker lijvig is. Maar je moet oppassen, voor je het weet sta je bekend als degene die uit luiheid extra grote letters gebruikt. Gelukkig is er nu een oplossing: het lettertype Times Newer Roman.

De enige functie van deze letters is om onzichtbaar voor de lezer extra ruimte in beslag te nemen. Je hoeft 10 procent minder letters te tikken om een pagina te vullen. Op een rapport (scriptie/opstel/verslag) van 15 pagina’s scheelt dat al snel duizend woorden.

lettertype times newer roman

Zonder dat het lijkt alsof je grote letters gebruikt. De letters van Times Newer Roman zien er op het eerste gezicht net zo uit als de normale veelgebruikte Times New Roman letters. Ze zijn ook net zo hoog. Maar op een paar belangrijke plekken zijn ze iets breder gemaakt. Ook punten en komma’s zijn iets lijviger en de ruimte tussen letters is iets groter.

Zo kun je schrijven alsof je in de Champion’s League speelt, terwijl je een zaterdagamateur bent. Vooral als je het document print en bindt, dan werken de letters het beste. Je baas of leraar is onder de indruk van het flinke pak papier dat je inlevert, jij kunt vroeger ophouden met typen.