Vliegverkeer China opnieuw ontregeld door ‘object’


Een onbekend object heeft opnieuw het vliegverkeer in China ontregeld. Dit keer ging een luchthaven in Binnen-Mongolië dicht.

Er is iets aan de hand in het luchtruim boven China. Afgelopen juli ging Xiaoshan Airport in Hangzhou al dicht omdat er een onbekend object met grote snelheid door het luchtruim schoot. Dit weekend moest Baotou luchthaven (Binnen-Mongolië, China) een aantal vluchten omleiden omdat ze bang waren dat het anders tot een botsing met een UFO zou komen.

Een foto van het onbekende object dat in juli boven China werd waargenomen. Let op de grote steekvlam achter uit het toestel. Een nabrander?
De luchthaven van Baotou kreeg zaterdagavond een waarschuwing van de luchtverkeersleiding voor noordelijk China in Hohhot dat ze iets op hun radar zagen dat ze niet thuis konden brengen.

Het object, dat bij Baotou leek stil te hangen, was niet bekend bij de Chinese civiele luchtvaartautoriteiten. Twee vluchten die onderweg waren naar Baotou werden omgeleid naar een andere luchthaven. Een derde toestel landde op een ander baan.

Is er een verband tussen Hangzhou en Baotou? Het Hangzhou incident is door de Chinese luchtvaartautoriteiten inmiddels afgedaan als een ‘militair toestel’ of een (mogelijk illegale) vlucht van een ‘privévliegtuig’. Ook Baotou zou een proefvlucht kunnen zijn van een waarschijnlijk geheime Chinese straaljager met het vermogen om stil te hangen.

Waarom de Chinese luchtmacht deze toestellen steeds weer test bij drukke burgerluchthavens blijft echter een raadsel.