Vliegend, eh, sperma?


Een nieuw luchtschip heeft zijn eerste vlucht gemaakt. Vol met innovatieve techniek. Ziet er alleen wel gek uit

In Duitsland hebben ze luchtschepen nooit helemaal kunnen vergeten. Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog was Duitsland een mekka voor luchtschepen. Graaf Zeppelin werd beroemd om zijn schepen. Pas na het verschrikkelijke ongeluk met de Hindenburg was het afgelopen.

Geen wonder dus, dat de Argus One oorspronkelijk in Duitsland is ontwikkeld. Het bedrijf TAO Technologies GmbH ontwikkelde een luchtschip dat uit meerdere segmenten bestaat. Die kunnen helpen om het schip bij elke windrichting zo aerodynamisch mogelijk te maken. Daardoor ziet het schip er alleen wel uit als een vliegende spermatozoïde.

Foto: World Surveillance Group Inc.

Geen probleem voor het Amerikaanse bedrijf World Surveillance Group Inc, dat het ontwerp van de Duitsers kocht en voorzag van Amerikaanse defensietechniek. Deze week maakte het schip zijn eerste vluchten vanaf Kennedy Space Center in Florida. De Amerikanen hopen deze giganten aan legers en hulporganisaties te verkopen

De Argus One kan drie dagen onbemand vliegen, zonder bij te tanken. Het kan vanaf grote hoogtes slagvelden in de gaten houden of humanitaire rampen filmen. Ook kan het als vliegende GSM-mast dienen voor gebieden zonder mobiele telefonie. Daarbij wordt dankzij het ontwerp een minimale hoeveelheid brandstof verbruikt.

Follow Faqtman on Twitter