Verbouw jezelf tot filmster


Wil je een echte filmster worden maar zit dat pondje teveel je in de weg? Trek dan een digitale hoes over je heen en waan je Brad Pitt.

Geen strak lichaam voor die ene bedscène? Of een lichaam dat op de verkeerde plaatsen beweegt als je over het strand rent? Dat hoeft geen belemmering meer te zijn om strak op het witte doek te verschijnen. Duitse onderzoekers hebben een manier bedacht om de acteur of actrice met een buikje toch in Baywatch te kunnen laten schitteren.

Specialisten van het Max Planck Instituut voor Informatica hebben een soort digitale hoes bedacht die over elke filmster getrokken kan worden.

Foto: Georges Biard.
Hierdoor heeft een kleine acteur ineens geen trapje meer nodig voor die zoenscene en kan de ietwatte dikke acteur op leeftijd toch nog met een gerust hart achter de moordenaar aan rennen.

De techneuten maakten 3D scans van 120 mannen en vrouwen die ze samenvoegden tot één scan die als een soort hoes over een bestaande filmscène heengezet kan worden. Hierdoor wordt de persoon in beeld vervangen door een 3D versie die aan alle kanten bijgeschaafd kan worden. Er is tot nu toe alleen getest in heldere buitenscène’s en daar merkte een testpanel geen onderbrekingen of rare vormen op.

Behalve in de filmindustrie kan deze techniek ook goed van pas komen in de reclamewereld. Zo kunnen bedrijven gemakkelijk advertenties laten maken voor markten met verschillende schoonheidsidealen. Zo kan je ook met dikke benen stralen in een reclame voor je favoriete merk douchegel.