Testpiloot heeft boodschap voor baas


verveelde testpiloot boodschap

Testpiloot zijn, klinkt als een zeer spannend beroep. Opstijgen met de nieuwste vliegtuigen, waarvan de luchtwaardigheid misschien nog niet is bewezen. Of snelheidsrecord breken. Helaas, de werkelijkheid is vaak anders. Motoren of aerodynamica moeten worden getest door er gewoon lang mee te vliegen en het verbruik te meten. Meestal gebruiken testpiloten daarvoor lange banen boven onbevolkt gebied.

Een Australische testpiloot heeft een iets andere aanpak gebruikt. Zijn opdracht was om langzaam te vliegen en weinig anders te doen. Dat begon hem te vervelen, met dit resultaat: een boodschap voor zijn baas en een paar afbeeldingen van het mannelijk lid. Maar via allerlei radarapps kan de hele wereld meegenieten van het geringe werkplezier van de man. Vooral nadat een Australische krant de luchtschrijverij oppikte.

In een reactie laat de organisatie waar de testpiloot werkt, weten dat hij een tik op de vingers heeft gehad. ‘Jonge piloten, wat wil je er tegen doen’, reageerde zijn baas tegen de krant Adelaide Now.