Snel internet via biefstuk


biefstuk

Onderzoekers zijn erin geslaagd een wifi-signaal te versturen door varkenslende en biefstuk. Het wifi-signaal-door-vlees is snel genoeg om er films in HD mee te versturen. Het zou het artsen makkelijker moeten maken om verbinding te maken met implantaten in lichamen.

Apparaten die nu geïmplanteerd worden, gebruiken nog radiosignalen om met de buitenwereld te communiceren. Een probleem daarbij is dat de radiogolven het moeilijk hebben om door al het zachte weefsel heen te komen.

Het idee voor wifi door vlees komt van een onderzoeker die eerder werkte aan ultrasone systemen voor de marine. Hij realiseerde zich dat wat onder water werkt misschien ook toegepast kan worden in het menselijk lichaam. Ons lichaam is immers ook een flinke hoeveelheid zout water, samen met wat botten en zacht weefsel.

Om het systeem te testen, plaatste hij een zender samen met lappen vlees in een bak water. Zijn team ontdekte dat het draadloze internetsignaal snelheden kon halen tot 30 Megabits per seconde. Dat is duizend keer sneller dan wat implantaten nu halen met hun radiosignalen. Het maakte niet uit wat voor vlees gebruikt werd.