Smaakversterker als dieet


Hoe meer je proeft, hoe minder je eet. Volgens dat principe is een nieuwe smaakversterker ontwikkeld die helpt afslanken.

Nu de decembermaand weer in aantocht is, met alle marsepein, chocolade en diners die daar bij horen, hebben we misschien goed nieuws. Een Amerikaanse professor denkt een manier te hebben gevonden om mensen minder te laten eten. Zijn ontdekking heet Sensa en het is een kristalachtig poeder.

Is een smaakversterker het antwoord op de verleding om te veel te snoepen?
Je strooit de Sensa kristallen over een gewone maaltijd en ze versterken daardoor de smaak van het eten. Uit sommige onderzoeken blijkt dat mensen veel minder eten van voedsel dat krachtig smaakt; we voelen ons dan eerder vol.

Volgens de uitvinder, neuroloog Dr Alan Hirsch van de Smell and Taste Treatment and Research Foundation in Chicago (VS), werkt deze methode zo goed omdat je je niet hongerig voelt. Zijn poeder heeft een geheime samenstelling die volgens hem geen nadelige effecten heeft. Er is alleen bekend dat er maltodextrine in zit, ook een vast bestanddeel van bouillonpoeder.

Het poeder is inmiddels een half jaar op 1400 mensen uitgetest, die gemiddeld 12 kilo afvielen. Hirsch heeft trouwens belang bij juichverhalen, hij verkoopt het poeder via zijn eigen site.

Follow Faqtman on Twitter