Schoen wijst de weg naar wc


Apple heeft patent aangevraagd. Nee, niet op een nieuwe muziekspeler of een extra slanke iPad, maar op schoenen. Alleen zijn dit niet zo maar schoenen. Ze zitten tjokvol sensors om precies te kunnen vaststellen wat de drager allemaal doet.

De schoenen borduren voort op een concept dat Apple met Nike heeft ontwikkeld voor hardlopers. Die stoppen een chipje in een speciaal vakje van hun Nike Air renschoenen dat communiceert met hun iPod of iPhone, GPS doet de rest. Zo kun je zien hoe hard en ver je rent.

De nieuwe schoenen gaan volgens de patentaanvraag nog een stuk verder. Ze weten niet alleen waar je bent, maar ook hoe je loopt, bijvoorbeeld ontspannen of niet. Als je wilt, kunnen ze daar je playlist of ringtone op aanpassen. Ze houden bovendien bij waar in de buurt voorzieningen zijn, zoals toiletten of haltes van het openbaar vervoer. De sensoren kunnen zelfs waarnemen of de schoenen versleten zijn.

Apple kennende zal de software vooral worden gebruikt om je door te sturen naar ‘geselecteerde partners’ van het bedrijf uit Cupertino.

patent 8.099.258 is afgelopen maandag toegekend. Benieuwd wanneer de spionageschoenen in de winkel liggen.

Follow Faqtman on Twitter