Noord Korea maakt ‘wonderdrank’


In Noord Korea is een drank uitgevonden waardoor je extra hersencellen krijgt. En het werkt nog tegen mee-eters ook.

Die Noord Koreanen toch. Al jaren zucht het bizarre regime van Kim Jong-il onder droogtes, sancties van de VN en een totaal verschrompelde economie. Toch hebben ze een ruimtevaartprogramma en een atoombom. Komt nog een technologisch hoogstandje bij: een wonderdrank.

De Korea Central News Agency (KCNA) meldt dat het Noord Koreaanse bedrijf Moranbong een drank heeft ontwikkeld die de aanmaak van nieuwe hersencellen stimuleert. Deze drank, gemaakt van ‘zestig microelementen’ van ‘meer dan dertig planten’, is een goed medicijn tegen allerlei ziektes, maar werkt ook preventief. Daarnaast wordt je er ook nog slimmer door en je krijgt een beter geheugen.

Kim Jong-il met Vladimir Poetin. Zou Kim de Russische sterke man een glaasje wonderdrank hebben aangeboden? Foto: www.kremlin.ru.
Kim Jong-il met Vladimir Poetin. Zou Kim de Russische sterke man een glaasje wonderdrank hebben aangeboden? Foto: www.kremlin.ru.
Daar houdt de lange lijst met voordelen niet op. Neem de wonderdrank tot je en je mee-eters zullen verdwijnen. Heb je een te donkere huid? Geen nood, een paar glazen en je bent een tint lichter.

De drank is uitgeprobeerd op arbeiders van Noord Koreaanse hoogovens. Zij werden er veel gezonder door. Communistisch Korea wil de drank graag exporteren. Duitse zakenmannen schijnen interesse te hebben.