Mercedes brengt onzichtbare auto


James Bond had er eentje in Goldeneye. Maar verder kennen we niemand met een onzichtbare auto. Tot nu. Om aandacht te genereren voor de nieuwe generatie F-cell auto’s heeft Mercedes een trucje uitgehaald, ze hebben een exemplaar laten rondrijden zonder dat deze zichtbaar is.

De Mercedes werd aan één kant beplakt met matten vol led-lichtjes. Aan de andere kant van de auto werd een camera gehangen. Die filmt wat er achter de auto gebeurt. Dat beeld wordt door de leds uitgebeeld, zodat de illusie ontstaat van onzichtbaarheid.

Een ritje met de auto door Hamburg en München leverde openvallende monden op van het winkelende publiek. Die zien wel de wielen van de auto, maar verder lijkt er – onder de juiste hoek – niets te rijden. Je kijkt recht door de Mercedes heen.

Dat levert logischerwijs de vraag op wat het nut is van een onzichtbare auto. Hard rijden is het makkelijke antwoord. Maar wellicht is parkeren een betere oplossing. Historische steden zouden met geparkeerde auto’s die je niet kunt zien ineens een stuk aantrekkelijker worden. Waarom niet beginnen met een proef op de Amsterdamse grachten? Werkt ook uitstekend tegen het volk dat autoradio’s steelt.

Follow Faqtman on Twitter