Meer smartphones dan mensen


Nog dit jaar zullen er op aarde meer smartphones zijn dan mensen. Dat voorspelt Cisco Networks, het bedrijf dat zorgt dat het smartphone dataverkeer zonder problemen verloopt. Tegen 2016 zullen er voor iedere mens op aarde 1,4 smartphones zijn. Ze zullen dan eenvoudige mobieltjes allang hebben ingehaald als de belangrijkste telefoons.

Dit jaar zullen 100 miljoen gebruikers van smartphones meer dan een gigabyte informatie per maand gebruiken. Dit zijn typisch mensen die op hun telefoon naar video’s kijken. Nu al is het mobiele dataverkeer acht keer zo groot als het dataverkeer via internet in 2000, 12 jaar geleden. Al die mobiele internetters hebben veel bandbreedte nodig. Gelukkig is de gemiddelde verbindingssnelheid in 2011 wereldwijd met 66 procent toegenomen.

Cisco wijst ook een grote winnaar aan van de mobiele data revolutie: Android. Het systeem van Google heeft eind 2011 iPhone ingehaald als belangrijkste dataverwerker. Vooral in Europa en de VS groeit Android veel harder dan de Apple telefoon.

Follow Faqtman on Twitter