‘Marine VS filmde duikende UFO’


Een bolvormig ongeïdentificeerd vliegend object (UFO) zweeft in de lucht, beweegt heen en weer en lijkt dan in de oceaan te duiken. Dat is te zien op beelden die onlangs zijn vrijgegeven door een filmmaker die documentaires over UFO’s maakt.

Een woordvoerder van het Pentagon heeft inmiddels bevestigd dat de Amerikaanse marine de beelden heeft opgenomen, maar niet bekendgemaakt waar en wanneer het was gefilmd.

Documentairemaker Jeremy Corbell meldt dat de Amerikaanse marine in 2019 ‘bolvormige’ UFO’s en geavanceerde voertuigen heeft gefotografeerd en gefilmd. Corbell deelde de beelden ook op Instagram en YouTube. In de clip, die van een monitor lijkt te zijn geschoten en verschillende bewerkingen heeft, zit een donkere, ronde vorm net boven de horizon.

Volgens Corbell werden de beelden gefilmd ’s avonds op 15 juli 2019, in het Combat Information Center van de USS Omaha, in de buurt van de kust van San Diego.

Radarbeelden van de UFO tonen een massieve bal, met een diameter van ongeveer 2 meter, vliegend met snelheden van 74 tot 254 kilometer per uur. De vlucht duurde meer dan een uur, met als hoogtepunt het verdwijnen van de bol onder de golven. Er zijn geen wrakstukken gevonden op de plaats waar het object neerstortte. De Amerikaanse marine zou daar wel hebben gezocht, zelfs met onderzeeërs.