Kijken, kijken en kopen


Een Duitse uitvinding zorgt dat je de winkel niet eens meer in hoeft. Gewoon aanwijzen wat je wilt in de etalage.

Dat worden dure tijden. Je loopt langs een etalage met daarin een mooie outfit. Je stoot je vriend(in) aan en wijst op de kekke spijkerbroek in de aanbieding. En hup je hebt de jeans ook al gekocht.

Zo ongeveer ziet onze toekomst er uit, als het aan uitvinder Paul Chojecki ligt. De Duitse uitvinder heeft een systeem bedacht waarbij het mogelijk is om direct uit een etalage te kopen.

Oeps, alweer een truitje gekocht...

Op 3D schermen wordt een product getoond. Door vanaf een meter afstand te wijzen, kun je aangeven dat je er interesse in hebt. Een camera pikt het signaal van je vinger op en vertaalt dat naar een cursor in het scherm. Met je wijsvinger kun je zo artikelen omdraaien en verschillende kleuren en maten uitkiezen.

In principe is het zelfs mogelijk om een product te kopen en thuis te laten bezorgen. Een kwestie van je creditcardgegevens en adres achterlaten op het scherm en op ‘koop’ drukken.

De uitvinding, gedaan bij het Frauenhofer Instituut in Berlijn, wordt deze week gepresenteerd op de elektronicabeurs CeBit. Het moet over twee jaar in een etalage bij jou in de buurt staan.

Follow Faqtman on Twitter