Insecten haten hardrock


Wespen, krekels of mieren, insecten kunnen zomerlol aardig bederven. Maar je staat niet machteloos: Ozzy Osbourne helpt tegen kriebelige beestjes.

In de zuidelijke staten van Amerika begint ieder jaar rond deze tijd een ware plaag. Miljarden sprinkhanen komen uit hun eitjes en beginnen een trektocht naar het noorden om daar te paren. In het plaatsje Tuscarora in Nevada is de krekelplaag de laatste jaren steeds erger geworden, waarschijnlijk door een paar zeer warme zomers.

De inwoners van Tuscarora hebben echter iets bedacht op de krekels. Ze draaien snoeiharde hardrock uit speakers rond het dorp. Vorig jaar zijn ze ermee begonnen en het lijkt te werken. Ozzy Osbourne, de Rolling Stones of Led Zeppelin, als het maar gierende gitaren heeft, dan lopen de krekels er met een boog omheen.

Muziek gebruiken om insecten te verjagen is niet nieuw. De beestjes lijken een hekel te hebben aan de trillingen die door instrumenten worden opgewekt. De inwoners van Tuscarora gebruikten al in 1934 een gong om de insecten te verwarren. Maar uit hun ervaring van de afgelopen jaren blijkt, hoe harder hoe beter. Vandaar dat de rockers hun gang mogen gaan. Wat is de volgende stap: trash metal?

Foto: durotriges