India: meer mobieltjes dan plees


Het gaat snel met de technologische ontwikkelingen in India. Het land scheurt de 21ste eeuw in – op sommige onderdelen dan.

India is de negende economie en ter wereld en een technologische grootmacht. Deze site wordt bijvoorbeeld onderhouden in Haiderabad, Utar Pradesh. Wie bij het gebruik van software technologische ondersteuning nodig heeft, komt niet zelden bij een operator in India terecht.

India is in sommige opzichten moderner dan Nederland en België, ze hebben een vrouwelijke president, Pratibha Devisingh Patil.

Dus is het niet zo gek dat een groot onderzoek van de Indiase CBS heeft vastgesteld dat 53.2 procent van alle Indiase huishoudens ten minste één mobiele telefoon heeft. Daarmee zijn ze met communicatie verder dan op het gebied van hygiëne, slechts 46.9 procent van de huizen heeft een toilet binnen de vier muren. Een schamele 12 procent daarvan is maar aangesloten op de riolering, zodat je kunt doortrekken. Bij alle andere toiletten valt de ontlasting gewoon in een gat.

Ook qua internet zijn de mensen in India vaak aangewezen op openbare faciliteiten. In 9,4 procent van alles huishoudens is een computer aanwezig. In 3,1 procent van alle huizen is die aangesloten op het internet. Toch gek dat ze dan zo veel weten te spammen.

Follow Faqtman on Twitter