Ik blijf je trouw (tot de economie aantrekt)


Geen puf meer in je relatie? Geen spanning tussen de lakens? Dan is scheiden de beste optie, tenzij de economie krimpt natuurlijk.

Opmerkelijk nieuws van Grant Thornton accountants. Uit een internationaal onderzoek van dit bedrijf blijkt dat het aantal scheidingen gelijke tred houdt met de economie. Gaat het goed, dan willen we zo snel mogelijk van onze partners af. Nu we in een recessie zitten, gaan minder mensen scheiden. Waarschijnlijk omdat ze bang zijn voor de financiële consequenties.

Ook blijkt uit het onderzoek dat steeds meer stellen huwelijkse voorwaarden opstellen, nu het slecht gaat met de economie. Ga je dan uit elkaar, dan zijn financiële zaken tenminste geregeld.

In Nederland daalt het aantal scheidingen overigens al jaren, in goede en slechte economische omstandigheden. Net geen tien procent van alle huwelijken eindigt in een scheiding. De huwelijksduur vóór een scheiding loopt bovendien op, van 12,2 jaar in 1996 tot 14,1 jaar nu. Kortom, we proberen langer er iets van te maken

De leeftijd waarop mensen weer vrijgezel worden, loopt daardoor ook op. De meeste scheidingen zijn tegenwoordig onder veertigers.