Hotel Twitter moet dicht


Het leek zo’n geweldig idee. Nadat nieuwe baas Elon Musk een groot deel van de Twitter-employees heeft ontslagen, staan er nogal wat kantoren leeg op het hoofdkantoor in San Francisco. En de overgebleven mensen moeten veel harder werken. Dus liet Musk bedden neerzetten in de lege kantoren, dan hoef je als Twitterwerknemer niet eens meer naar huis om te slapen.

Maar er is verzet tegen het plan uit onverwachte hoek. De gemeente San Francisco heeft aangekondigd iets te gaan doen tegen de bedden. Niet uit zorgen om de werknemers, maar omdat de bedden het kantoor tot een hotel maken. En om een hotel uit te baten heb je een vergunning nodig. Musk heeft die niet.

In een tweet die alweer is verwijderd beschuldigde Musk de burgemeester van San Francisco van het wegjagen van een belangrijk bedrijf uit zijn stad. Ga liever iets aan het drugsprobleem doen, sneerde hij tegen de burgevader. Volgens bronnen rond Twitter zou het bedrijf overwegen om naar Texas te verhuizen, waar ook de andere ondernemingen van Musk zitten.