Elon Musk onthult robot op 30 september


De wereld is na 30 september nooit meer hetzelfde. Op die datum onthult Elon Musk zijn humanoïde robot voor het werk en thuis. Het ding zal in staat zijn om eenvoudige klusjes uit te voeren. De naam? Tesla Optimus.

Op 30 september is het internationale dag van de kunstmatige intelligentie. Daarmee geeft Musk een voorzet dat de robot van zijn bedrijf zal draaien op een complex programma, waardoor het waarschijnlijk in staat zal zijn om te communiceren met zijn/haar eigenaren. Musk toonde ook een foto van de handen van de robot, die allerlei commando’s kunnen uitvoeren.

Tegelijk met de foto zijn er een paar details bekendgemaakt. De robot wordt iets meer dan 1,70 meter lang en weegt 57 kilo. Het centrale zenuwstelsel is dezelfde automatische piloot die ook in een Tesla auto zit. Het ding kan iets meer dan zijn eigen gewicht tillen, dus er zit een behoorlijke krachtbron in.

Musk heeft ook een paar dingen vertelt over de vaardigheden van de robot. ‘Je kunt zeggen: Pak alsjeblieft die bout op en bevestig hem aan een auto met die sleutel en dat moet hij kunnen.’ Maar ook ‘Ga alsjeblieft naar de winkel en haal de volgende boodschappen voor me.’ Bovendien kan hij op dit soort commando’s reageren. Op een vriendelijke manier, volgens Musk.