Drones neerschieten in een Amsterdamse kelder


drone neerschieten

Drones zijn niet alleen een leuke hobby, maar ook een gevaar. Je zult maar kwaad in de zin hebben en er eentje boven een menigte laten vliegen met explosieven. Vandaar dat het Nederlands Lucht en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) al een tijdje studeert op mogelijkheden om drones veilig uit te kunnen schakelen. Daartoe worden momenteel lasers getest in de kelder van hun Amsterdamse hoofdkantoor.

Met succes, kleine drones (gekocht bij een gewone elektronicawinkel) kunnen nu al binnen een fractie van een seconde uit de lucht worden geschoten, zo demonstreerde de NLR deze week aan journalisten. Goed, ze kunnen de laser nog niet richten, die moet vrijwillig in de straal vliegen, maar dan is het ook snel gebeurd met de onbemande luchtvaartuigen.

drones

Het is dan ook slechts een proefopstelling, zoals een woordvoerder laat weten. Bedoeld om ervaring op te doen, zodat de NLR eventueel op een later moment kan opschalen naar een groter en complexer systeem. Ook kunnen ze naar aanleiding van de tests de Nederlandse overheid beter adviseren over het eventueel aanschaffen van wapensystemen tegen drones.

Maar spectaculair is het wel, als een drone in vlammen neerstort.