Doorzonwoning = bierbrouwerij


Zin in een biertje maar blijf je liever thuis? Brouw dan je eigen gerstenat in je mini-brouwerij.

Techniek en bier. Het gaat goed samen. Zo werden er in het verleden al tientallen soorten afwijkende flesjes gelanceerd met een al dan niet ingebouwd koelsysteem. Ook kan je inmiddels thuis je eigen biertje tappen met een mini-biertap. Je moest de tap of de flesjes alleen nog in de winkel gaan halen. Maar ook dat hoeft niet meer. Want twee slimmeriken van ‘down under’ presenteren een bierbrouwerij voor thuis.

De brouwerij
De brouwerij

En hoewel bierbrouwen normaal gesproken vier weken duurt, brouw je met de huis-brouwerij in een week een mooi biertje. Het brouwen gaat sneller omdat de meest tijdrovende onderdelen van het proces gecombineerd worden.

Het gaat om het proces van fermentatie (vergisting) die belangrijk is voor de smaak van het bier, en het carboniseren, het toevoegen van koolzuur.

De vergistingstank is ook een hogedruk ketel die de koolstofdioxide afkomstig van de gist, onder druk zet. De afgesloten tank houdt zuurstof die het bier zou kunnen verpesten buiten en onderin de tank zit een ventiel dat de gist van het bier scheidt zodra de vergisting klaar is. Dit om smaakvervorming en smaakverlies tegen te gaan.

Voor het opzetten van een brouwerij moet je wel wat geld opzij zetten. Het systeem kost $5000.

Foto: WilliamsWarn

Follow Faqtman on Twitter