China ontwikkelt loopje-detector


online adverteren www.m4n.nl

Onzichtbaar voor een groot deel van de wereld ontwikkelt China allerlei spectaculaire technieken, ontdekten de Amerikanen.

En de ontdekking van de VS diplomaten werd weer ontdekt door de site Wikileaks, zodat wij er nu ook vanaf weten. De Chinezen hebben briljante en absurde ontdekkingen gedaan, blijkt uit het Amerikaanse rapport.

Zo hebben ze een systeem ontwikkeld dat iemand kan herkennen aan zijn loopje. Net als geen twee mensen dezelfde vingerafdrukken hebben, zo is ook je loop zó karakteristiek dat het Institute of Intelligent Machines (IIM) in Hefei (China) via een computer jouw loopje tussen duizenden voorbijganger kan herkennen.

Volgens het Amerikaanse bericht gaat het om een ‘geheime’ technologie die waarschijnlijk voor militaire doeleinden zal worden gebruikt.

Behalve de loopjescomputer zijn de Chinezen vooral bezig met nanomaterialen en veilige communicatie. Maar een ander in het oog springende uitvinding is een kunstmatige neus die explosieven in zijn omgeving kan ‘ruiken’. Daarmee hopen de Chinezen terroristen te slim af te zijn, denkt de Amerikaanse speurneus die het rapport over de Chinese technologie opstelde. Zijn de bommeleggers eenmaal op de vlucht, dan haalt de loopjesdetector ze zo uit een mensenmenigte.

Follow Faqtman on Twitter