Apple vraagt patent aan op auto zonder ramen


Apple wil naast smartphones ook auto’s gaan maken. Dat valt op te maken uit een aanvraag voor een patent door het Amerikaanse bedrijf. Maar het is een totaal ander concept dan vandaag de dag, de Apple-auto heeft namelijk geen ramen.

In plaats daarvan zal de auto zelfrijdend zijn en met hulp van kunstmatige intelligentie zijn weg vinden. Dat betekent niet dat de inzittenden niets te zien krijgen. Waar anders de ramen zitten, zijn schermen aangebracht waarop allerlei afbeeldingen te zien kunnen zijn.

Dat kan de buitenwereld zijn, zodat het lijkt alsof er wel degelijk ramen in zitten, maar ook films, een aangepaste werkelijkheid of andere virtual reality. Zo kun je het landschap veranderen, waardoor je ineens door een totaal ander land rijdt. Of je maakt van je auto een virtueel botsautootje.

Ontwerpbedrijven Concept Creator en LetsGoDigital hebben met hulp van de patentaanvraag een schets gemaakt hoe de auto er uit zou kunnen gaan zien. Zwart, gesloten en coconachtig. Het lijkt in veel opzichten een beetje op een rijdende doodskist, maar je kan de kleur vast aanpassen in de instellingen.