Apple AirPods overleven reis door menselijk lichaam


AirPods

Het aandeel Apple gaat al een tijdje omhoog en terecht. De technologie van het bedrijf werkt uitstekend, zelfs na oneigenlijk gebruik. Zo functioneren de AirPods oortjes zelfs na een reis door het menselijk lichaam, weten we dankzij een Taiwanese man.

Ben Hsu zocht na een dutje een van zijn oortjes, maar kon het ding nergens vinden. Door de find functie op zijn telefoon te gebruiken, ontdekte hij dat het ding toch echt in de buurt moest zijn. Wat heet, het bleek in het te zijn. Op de een op andere manier had hij de AirPod tijdens zijn slaap in zijn mond gestoken.

Het ziekenhuis schreef hem alleen een laxeermiddel voor. Dat werkte, de AirPod kwam op het toilet weer tevoorschijn. Aangezien het ’t toilet van het treinstation was, moest Hsu nog wel even een vies werkje doen. Maar na het schoonmaken van het oortje, bleek het nog gewoon te werken.

Er is onderzoek gedaan naar elektronica (en andere consumentengoederen) die per ongeluk in het menselijk lichaam terechtkomen. Ongelooflijk als het klinkt: nogal wat mensen slikken per ongeluk hun gehoorapparaat in. Zo’n 80 procent daarvan komen na een uur of 12 weer aan de andere kant tevoorschijn. Slechts 14 procent van de slikkers hoeft onder het mes. Een heel enkeling overleeft het niet, vooral door lekkende batterijen.