Amerikaanse piloten melden meer UFO’s dan gedacht


UFO in vizier

Een programma uit 2007 dat piloten van de Amerikaanse marine aanmoedigde om UFO’s te melden, is zeer succesvol geweest. Hoewel het Advanced Aerospace Threat Identification Program in 2012 afliep, komen er nog altijd veel meer meldingen binnen dan eerst. Dat meldt de New York Times op basis van documenten van de overheid.

Vanwege het aantal meldingen is er nu een nieuw protocol om een waarneming onder de aandacht van het ministerie van Defensie te brengen. Dat protocol geldt alleen voor militaire piloten.

De Times heeft een marinepiloot geïnterviewd die een bijna botsing met een UFO had. Een andere piloot, Luitenant Ryan Graves, heeft vanuit zijn F-18 Super Hornet een UFO gezien. Niet eventjes, maar gedurende een halve dag. ‘Een vliegtuig in de lucht houden kost een hoop energie’, zegt hij tegen de Times. ‘Deze dingen vlogen soms 12 uur op hoge snelheid, 11 uur meer dan je zou verwachten.’

Een andere piloot, wiens getuigenis zelfs in het Amerikaanse Congres terechtkwam, botste bijna op een ongeïdentificeerd object. Andere piloten wisten met de boordcamera zelfs opnames te maken van hun close encounter, zodat specialisten het incident kunnen analyseren. Op de video zou een object te zien zijn dat laag over zee scheert.

De krant interviewde ook een specialist van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics die zegt dat we niet gelijk aan buitenaardse wezens hoeven te denken. Het kunnen ook bugs zijn in de beeldsoftware, atmosferische effecten en stress bij de piloten.

De piloten zelf weten één ding heel zeker: het zijn er veel. Na een upgrade van de radarsystemen begonnen veel meer meldingen binnen te druppelen. Aanvankelijk dacht iedereen dat het een storing in het systeem was, maar toen piloten de objecten met hun eigen ogen zagen, bleek dat het wel degelijk om echte objecten ging.