Altijd een wc op zak


Je moet nodig plassen maar het kan nergens. Een slimme ondernemer denkt dat zijn minitoilet een gat in de markt is.

Als je moet, dan moet je. Maar lang niet overal is een toilet in de buurt. Met een volle blaas kun je in de file benauwde momenten meemaken. Het bedrijf U-R-IN Control komt met een wc die je kunt meenemen waar je maar wilt. Het ding is zo klein dat het in je broekzak past.

Altijd een toilet bij de hand

De zogeheten Go Guy is een zakje niet groter dan je handpalm. Het gebruik is simpel, zeggen de makers. Je opent het zakje, plast erin, en sluit het zakje weer. De Go Guy is gevuld met superabsorberende kristallen, die alle vloeistof opnemen. Geen lekkende toestanden of nare geurtjes dus. Na gebruik is het een kwestie van weggooien in de eerstvolgende vuilnisbak. Bij elk zakje zit een vochtig doekje om je handen mee te reinigen.

Volgens de ontwerpers wordt de Go Guy onder meer gebruikt door de politie van Rhode Island (VS). Arrestanten die lang in een politiebusje moeten zitten, zouden zo’n minitoilet krijgen uitgereikt. U-R-IN Control gelooft zelfs dat als zwervers gratis een Go Guy zouden krijgen, steden een stuk schoner zouden worden, maar misschien is dat wat al te optimistisch.

En vrouwen met hoge nood? Zoals vaak, is daar niet aan gedacht. Vrouwen kunnen alleen maar hopen ergens in de buurt een Pollee te vinden. Pollee is een dames-urinoir, ontworpen in Denemarken. Leuk voor op popfestivals misschien, maar in de auto heb je er weinig aan.