Airbags voor je telefoon


Airbags alleen voor in de auto? Binnenkort misschien ook voor je gekoesterde gadget. Kan je hem met een gerust hart laten vallen.

Om dit te voorkomen...
Om dit te voorkomen...

Ooit een gloednieuwe telefoon uit je handen laten vallen? Geen zorgen, het overkomt de beste en daarom is er nu een patent.

Want hoewel de nieuwste technische snufjes je om de oren vliegen is er geen fabrikant die met bescherming komt. Dus toen een tijdje geleden Amazon topman Jeff Bezos zijn gadget liet vallen, vond hij het tijd voor bescherming: een airbag voor je telefoon.

Het patent omvat een systeem dat allereerst de val moet opmerken. Dit kan met een gyroscoop, of simpel gezegd een tol dat beweging zowel in richting als in snelheid kan meten, een camera of een infrarode straal.

Vervolgens bepaalt het systeem vliegensvlug of de airbags al dan niet uit hun piepkleine vakjes moeten ploppen. Misschien alleen aan de kant dat als eerste de grond raakt, of aan alle kanten van de telefoon of andere gadget.

Als het toestel toch onder een rare hoek de grond dreigt te raken, kan er aan de andere kant van het toestel gas worden losgelaten waardoor de gadget toch op airbags terecht komt.

Het patent is in februari ingediend maar nu pas openbaar gemaakt. Of de airbags er komen, al dan niet in de nieuwe tablets van het Amerikaanse concern, is nog afwachten. Maar misschien is het idee zo gek nog niet.

Foto: Ninja M

Follow Faqtman on Twitter