25 leden Anonymous gepakt


Interpol beweert 25 leden van de beruchte hackersgroep Anonymous in de kraag te hebben gepakt in Europa en de Latijns Amerika.

De Verdachten, die tussen de 17 en 40 jaar oud zijn, werden opgepakt in Spanje, Argentinië en Chili. Ze zouden betrokken zijn bij een grootschalige aanval op IT infrastructuur van de overheid in die landen. Zo zouden de leden van Anonymous een denial-of-service aanval hebben gedaan op twee Chileense elektriciteitsbedrijven. Daarbij zouden computers in Bulgarije en Tsjechië zijn gebruikt.

Of de Latijns-Amerikaanse verdachten contact hadden met leden van Anonymous in andere landen moet nog worden uitgezocht, zo zegt de openbaar aanklager in Chili. Of er een link bestaat met de informatie die deze week van Anonymous op WikiLeaks verscheen, is onbekend.

Anonymous kent eigenlijk geen leden. De groep is ontstaan op bulletin boards in de Verenigde Staten waar hackers elkaar troffen. Er bestaat geen bestuur of een gecentraliseerde leiding. Leden betalen geen contributie; iedereen kan beweren bij Anonymous te horen. Bij eerdere arrestaties heeft Anonymous soms wel en soms niet toegegeven dat het leden betrof.