Pas op met mooie vrouwen


Gefeliciteerd, je hebt Angelina Jolie aan de haak geslagen. Maar behalve als je lijkt op Brad Pitt, beklijft het niet.

Jouw Angelina zal na een paar maanden onrustig worden, steeds vaker uitgaan en laat thuiskomen. Op een dag wil ze even met je praten, want ze heeft een ander. Dat scenario schetsen psychologen van de universiteit van Liverpool (GB). Ze ontdekten dat mooie vrouwen alleen bij mooie mannen blijven.

Mevrouw Jolie versleet nogal wat mannen, op zoek naar de juiste genen. Foto: © Kristina Afanasyeva.
De echte Angelina is wat dat betreft een goed voorbeeld. Echtgenoten Billy-Bob Thornton en Jonnie Lee Miller werden al snel bij het grof vuil gezet, terwijl manlief nummer drie, hunk Brad Pitt, nu al weer zes jaar in het gezelschap van mevrouw Jolie verkeert.

De Britten volgden honderd stellen, die door een panel werden beoordeeld op hun aantrekkelijkheid. Koppels waarvan de vrouw duidelijk mooier was dan de man, hielden het gemiddeld maar een paar maanden vol. Stelletjes met een mooie man en gemiddelde vrouw bleven vaak wel bij elkaar. Schijnbaar is een knappe kerel geen belemmering voor een relatie.

Volgens de onderzoekers bewijst de uitkomst de theorie dat vrouwen – als ze dat kunnen – het liefste shoppen naar de best mogelijke genen om hun nageslacht te verwekken. Mannen zoeken vooral naar vrouwen die tekenen vertonen van vruchtbaarheid, zoals een ideale heup-taille verhouding.

Het onderzoek staat deze maand in het vakblad Personality and Social Psychology Bulletin.

Follow Faqtman on Twitter

superfoto.nl