Leuke mannen populair onder vrouwen


leuke man ecuador indiaanVrouwen vallen op rotzakken, hufters en leugenaars. Althans, dat geloven veel mensen. Niet waar, zeggen onderzoekers, leuke kerels zijn veel populairder.

Men neme een indianenstam in Ecuador, waar mannen nog echte kerels zijn en elkaar voor het minste of geringste met een speer achterna zitten. Interview alle mannen in de stam en beoordeel of ze aardig en passief zijn of agressief en opvliegend. Bekijk dan welke mannen het meest succesvol zijn bij de vrouwen.

Ziehier de eenvoudige opzet van een Amerikaans onderzoek naar welke mannen het goed doen in de liefde. Wat bleek? Onder de Woarani indianen, een woeste stam waar een man 55 procent kans heeft om te worden vermoord door een stamgenoot, zijn zachtaardige mannen bijzonder succesvol in de liefde. Ze hebben gemiddeld meer relaties en meer kinderen dan mannen die liever hun speer laten spreken.

Volgens de onderzoekers toont dat aan dat vrouwen niet altijd voor hufters vallen, zoals vaak wordt gezegd. Als onder de agressieve Woarani rustige mannen aantrekkelijk zijn voor vrouwen, dan zal dat onder ‘gewone’, westerse mannen helemaal zo zijn. Opmerkelijk: een onderzoek onder een indianenstam in Venezuela een paar jaar geleden, toonde exact het tegenovergestelde aan. Daar hadden agressieve mannen juist meer vrouwen en kinderen dan hun aardige stamgenoten.