*Hips* Vind je me leuk?


hips vind je me leuk

Nieuw bericht uit de categorie mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Vrouwen drinken bij het uitgaan veel alcohol omdat ze denken dat mannen dat aantrekkelijk vinden; maar mannen vinden zuipende dates juist alles behalve sexy.

Vrouwen drinken steeds meer. In westerse landen neemt de alcoholconsumptie van vooral jonge vrouwen al decennia toe. Mannen hebben daar over het algemeen geen probleem mee. Sterker nog, ze vinden een vrouw met een glaasje Apfelkorn in de hand best wel aantrekkelijk.

Alleen moet het niet te gek worden. Onderzoekers van de Loyola Marymount University in de Verenigde Staten ondervroegen meer dan 3000 studenten over hun drinkgedrag en kwamen tot de conclusie dat vrouwen en mannen een totaal ander beeld hebben van wat ‘leuk drinken’ is.

Een meerderheid van de vrouwen denkt dat een man een haar erg aantrekkelijk vindt als ze op een avond vijf of meer drankjes tot zich neemt. Zo’n 16 procent denkt dat ze nog steviger aan de fles moet om leuk over te komen.

Mis. Mannen vinden vrouwen aantrekkelijk als ze het bij twee of drie glaasjes houden. Dates die overduidelijk dronken zijn, daar knappen mannen helemaal op af.

Mannen die stomdronken vrouwen wél erg aantrekkelijk vinden, kunnen trouwens het beste naar Nigeria, waar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bijna 40 procent van de drinkende vrouwen geregeld compleet lazarus wordt.

Dichterbij doen de IJslandse (20 procent) en Finse dames (14 procent) het ook leuk. Wat vrouwen van drinkende mannen vinden is niet onderzocht. Maar ongetwijfeld zijn vrouwen ook niet gecharmeerd van een lallende man. Wat betreft alcoholverslaving en binge drinking lopen mannen nog steeds behoorlijk voor op vrouwen.