Baby verknalt relatie


baby

Er is bijna geen betere manier om de liefde de nek om te draaien dan een baby. Onderzoek in de VS toont aan dat kinderen bijna alle relaties verstoren.

Negen maanden lang groeit de buik van de aanstaande moeder. De spanning stijgt, wordt het een meisje of een jongen? De aanstaande ouders zijn dolgelukkig.

Maar dat is snel afgelopen als het kind er is. Uit onderzoek van de universiteit van Denver in de VS komt naar voren dat het eerste kind bij 90 procent van de ouders leidt tot een duidelijke verslechtering van de relatie. Ook stelletjes die geen kinderen krijgen, zien hun relatie na verloop van tijd versloffen. Maar een baby verergert die situatie aanzienlijk.

De enige ouders die de dans lijken te ontspringen, zijn zij die voor de geboorte van het kind apart woonden. Ook mensen die op latere leeftijd een kind krijgen en aanstaande ouders met een hoger inkomen hadden minder last van een slecht huwelijk. Ouders die zelf uit een gebroken gezin komen, hebben het meest te lijden onder gezinsuitbreiding.

Het is gelukkig niet allemaal ellende. De onderzoekers kwamen er ook achter dat huwelijksgeluk na verloop van tijd wordt vervangen door gezinsgeluk.