‘Zombiekogels’ niet aan te slepen


Trend in Amerika: steeds meer mensen kopen zombie-kogels. Je weet wel, om de vleeseters tegen te houden.

Een paar weken geleden werd in Miami een man doodgeschoten die het vlees van het gezicht van een andere man probeerde te eten. Binnen een paar weken duikelden media nog twee voorbeelden op van mensen die een poging deden om anderen met huid en haar te verorberen, eentje in Texas en een geval in Californië.

De overvloedige aandacht leidde in de VS tot nogal wat hysterie, maar ook een nieuwe lijn producten: zombiekogels. Het bedrijf Hornady, een van de grootste leveranciers van munitie, bracht de Zombie-Max kogel op de markt. De kogels vliegen de deur uit, laten wapenwinkels weten. Volgens Hornady kopen zelfs mensen die geen wapen hebben de kogels, vanwege de coole verpakking.

Wat doen de kogels dat andere munitie niet kan? Nee, ze zijn niet gezegend door een voodoo-priester of met een toverdrankje overgoten. Het zijn lichte kogels die je snel kunt herladen om zo veel mogelijk te schieten als je door zombies dreigt te worden ingesloten. Volgens de directeur van Hornady kun je ze het beste richten op de hersenstam van zombies om effectief te zijn.

Hoewel de zombiekogels een geintje zijn – maar wel eentje met commercieel succes – lijkt de golf van zombies het symptoom van een groter probleem. Volgens sommigen worden de aanvallen veroorzaakt door drugsgebruik. Mensen zouden badzout snuiven en daardoor volledig door het lint gaan. In de ergste gevallen proberen ze dan mensenvlees te eten.

Follow Faqtman on Twitter