Zo zie je er jonger uit


Wil je er jonger uitzien, begeef jezelf dan tussen oudere mensen, adviseren Duitse wetenschappers.

De eeuwig-jong-obsessie houdt veel mensen in zijn greep. We willen er jong, strak en vitaal uitzien. Vrouwen gaan massaal onder het mes, laten hun lippen knippen en hun gezicht botoxen. En ook mannen brengen steeds vaker een bezoekje aan de plastisch chirurg. Er is echter een goedkopere manier om er jonger uit te zien: je moet je gewoon tussen oudere mensen begeven.

Dit meisje schat je gegarandeerd jonger in dan ze daadwerkelijk is.

Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van de Universiteit van Jena (Duitsland). Proefpersonen moesten de leeftijd raden van verschillende mensen van middelbare leeftijd. Een deel van de proefpersonen moest van te voren een foto van een ouder persoon bestuderen. Het andere deel kreeg eerst een foto van een jonger persoon onder ogen.

De proefpersonen die eerst naar oudere mensen hadden gekeken, schatten de persoon op de foto een stuk jonger in. Bij de groep die eerst naar jongere mensen had gekeken, was dit precies omgekeerd.

Wil je er jonger uitzien, ga dan niet naar de plastisch chirurg, maar breng een bezoekje aan het bejaardentehuis. Hugh Hefner, de oprichter van Playboy, zal verbaasd zijn door deze bevindingen. Hefner is altijd omringd door piepjonge bunnies, niet wetende dat hij hierdoor juist ouder lijkt.

Bron: Vision Research. Foto: Ocskay Bence, Dreamstime