Zó vind je het snelst een partner


date

Het is weer zomer, de tijd dat hormonen iedereen door de keel gieren. Maar een partner zoeken, hoe doe je dat precies? De wetenschap heeft gelukkig behoorlijk wat onderzoek gedaan naar hoe mensen elkaar vinden. We zetten hier een paar van de belangrijkste tips op een rij.

Heb geduld. Tweeëntwintig dates, drie onenightstands en drie vaste relaties, zo lang duurt het volgens onderzoekers voordat je in onze westerse maatschappij ‘de ware’ hebt gevonden. Geen stress dus, dat is onaantrekkelijk (tenzij je een mollige vrouw bent). Als het vanavond niet lukt, dan binnenkort.

Houding is alles. Vrouwen worden aantrekkelijker gevonden door mannen wanneer ze bij een eerste ontmoeting hun hoofd licht naar beneden buigen en omhoog kijken, ontdekten wetenschappers. Mannen maken juist een betere indruk wanneer ze hun gezicht iets naar boven richten en naar beneden kijken.

Je kunt wel een leuke partner zoeken, maar je lichaam wil zich vooral voortplanten. Zorg als vrouw dus dat je weet wanneer je ovuleert. Uit onderzoek blijkt dat je dan voor mannen het aantrekkelijkst bent. Drink één of twee glazen alcohol, maar beslist niet meer. Dat zorgt net voor een leuke blos en ontspannen gedrag, meer veroorzaakt gelal.

Hecht niet te veel aan je vrienden. Een nieuwe liefde heeft een grote weerslag op je sociale leven. Dat beweren althans wetenschappers van Oxford University. Onderzoek wijst uit dat wie zich waagt aan een nieuwe liefdesrelatie, kans loopt tegelijkertijd twee van zijn beste vrienden te verliezen.

Kinderen zijn hinderen. Vooral vrouwen met kinderen hebben het moeilijk om een nieuwe man aan zich te binden. Als je in deze categorie valt, is je beste kans om op zoek te gaan naar een gescheiden man met kinderen. Tip: Mannen geven de voorkeur aan gedumpte vrouwen boven vrouwen die zelf een punt achter hun relatie hebben gezet, blijkt uit onderzoek. Vertel dus vooral dat je aan de dijk bent gezet door je man.