De gemeenste manieren om vooruit te komen

Kantoorpolitiek moet als je carrière wil


punaises

Slechts 13 procent van de werknemers doet nooit mee met kantoorpolitiek, zo blijkt uit onderzoek. Zo’n 34 procent bezondigt zich er ‘af en toe’ aan. Kortom, de andere helft van de werkvloer bestaat dus uit diehard kantoorguerrilla’s die hun baan zien als een wedstrijdje hogerop komen. Wetenschappers ontdekten dat in organisaties waar geld en prestige een grote rol spelen, zoals banken, kantoorpolitiek vaak het heftigst is.

Kantoorpolitiek is een smerig spelletje. Maar hoe je er ook over denkt, het werkt wel. Werknemers die hun eigen prestaties ophemelen en de baas proberen gunstig te stemmen, doen het vaak erg goed in bedrijven, zo ontdekten organisatiekundigen. Vooral als het gaat om promotie maken of leuke klussen krijgen, is het de moeite waard om je successen flink rond te bazuinen. Je baas helpen bij zijn promotie is een andere beproefde methode, de kans is groot dat hij jou meeneemt naar het volgende ’level’.

Het bedrijven van kantoorpolitiek kan zelfs een gebrek aan talent of doorzettingsvermogen verbloemen, ontdekten onderzoekers. Werknemers die goed in hun werk zijn, maar hun baas niet genoeg steunen, zijn minder succesvol dan matige werknemers die weten wanneer ze de chef een grote veer in zijn achterste moeten steken.

Kortom, zorg dat je werk wordt opgemerkt, maak reclame voor jezelf, laat je stem horen en probeer je collega’s een stap voor te zijn. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die simpelweg anderen vertellen dat ze ergens verstand van hebben, sneller gezien worden als ‘ervaren’ en ‘goed in hun vak’, ook al is dat niet zo. Grote kans dat je bij de volgende promotieronde in de prijzen valt. Of je dat nu verdient of niet.

Maar ook als je niet zo politiek bedreven bent, kun je voordeel voor jezelf scheppen. Ga bij vergaderingen links van je baas zitten. Amerikaans onderzoek wijst uit dat degene die daar zit (gezien vanuit de baas) het dichtst tegen de macht aankruipt. Op deze stoel komen meestal mensen terecht die het grotendeels met de baas eens zijn (en dus steun voor hem of haar vormen), maar die ook af en toe een ‘ja maar’ in de groep gooien om de baas de gelegenheid te geven de plannen iets gedetailleerder uit te leggen. Zit jij daar? Dan heb je grote kans om hem op te volgen als hij naar een nieuwe functie vertrekt.