Zeven weken erectie


Wetenschappelijke vakbladen zijn meestal niet om te lachen, maar het nieuwste nummer van het Irish Medical Journal zal veel lezers een glimlach bezorgen. Daarin staat het verhaal van een professionele mountainbiker die tijdens een wedstrijd onderuit ging. Daarbij bezeerde hij vooral zijn perineum aan de stang van zijn fiets. Voor degene die niet bekend is met deze anatomische term: dat is bij mannen het stukje weefsel tussen scrotum en billen.

Pijnlijk als dat was, de man ging pas na 5 weken naar het Tallaght Hospital in Dublin. De reden? Hij had sinds zijn val last van een erectie. De doktoren wisten aanvankelijk niet goed wat ze moesten doen. Met drukverband probeerden ze het bloed uit de penis te persen, maar zodra het verband eraf ging, keerde de erectie terug.

Na 2 weken werd besloten de man te opereren. Een van zijn bloedvaten bleek kapot te zijn, zodat er een constante druk op de zwellichamen bestond. Het bloedvat werd gerepareerd met een buisje, zodat de erectie verdween. Om op het juiste moment weer terug te komen. De mountainbiker rapporteert een ‘bevredigende erectie en gemeenschap’, zo schrijven de doktoren droogjes.