Zelfverzekerde dikkerd heeft goede seks


Of een dikke vrouw wel of geen goede seks heeft, is een kwestie van hoe tevreden ze met zichzelf is. Dikke vrouwen die hun lichaam accepteren, hebben het fijn tussen de lakens; vrouwen die hun extra pondjes haten, hebben slechte seks. Ja, zelfs daarnaar wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Een socioloog van Texas Christian University in de Verenigde Staten interviewde 36 heteroseksuele vrouwen (weinig voor een serieus onderzoek) van meer dan 98 kilo over hun seksleven. Van die vrouwen hadden 26 geleerd hun lichaam accepteren. Deze vrouwen rapporteerden meer bevrediging. Zeven vrouwen hadden hun figuur niet geaccepteerd en vonden het maar moeilijk om seks te hebben. Sommige vrouwen zagen er daarom helemaal vanaf.

Uit eerder onderzoek bleek al dat dikke vrouwen eerder in zijn voor een ruige nacht met een onbekende man. Dit onderzoek lijkt te suggereren dat ze dan wel eerst in het reine moeten zijn gekomen met hun omvang.

De onderzoekster, die haar bevindingen opschreef in het vakblad Fat Studies, wil zich nu op lesbiënnes met grotere maten gaan storten om te kijken of daar hetzelfde mechanisme in werking is.

Follow Faqtman on Twitter