Zaterdag bewijs dat aarde plat is?


platte aarde raket

Een van de voormannen van de ‘platte aarde beweging’ in de VS wil komende zaterdag in een zelfgemaakte raket tot grote hoogte stijgen om aan te tonen dat de aarde een platte schijf is.

Mike Hughes is niet bang aangelegd, dat moet worden gezegd. Hij verwacht met 700 kilometer per uur vanuit de Mojave woestijn op te stijgen om zo het ultieme bewijs te verzamelen dat Nasa de boel al jaren bedriegt, met hun gezeur over een ronde aarde.

Het moderne geloof in een platte aarde dateert van net na de Tweede Wereldoorlog, toen een Britse man de Platte-Aarde-Beweging begon. Zijn idee├źn sloegen vooral aan de in de VS, waar het geloof tot bloei kwam. Sommige christenen zagen een platte aarde als het logische gevolg van wat ze in de Bijbel lazen. In het tijdperk van sociale media zijn deze mensen erg actief, afgelopen weekend hielden ze nog hun jaarlijkse conferentie.

Voormalig chauffeur Mike Hughes is een van de meest fanatieke gelovers in deze theorie en hij wil nu eindelijk het idee dat de wereld een bol is ontkrachten. Volgens hem is dat een uitvinding van de Vrijmetselaars en een leugen om de mensheid zand in de ogen te strooien. Hij bouwt al jaren raketten, onder andere om auto’s aan te drijven die over hindernissen springen. Toch is een raket bouwen om op enige tientallen kilometers hoogte te komen ook voor hem een uitdaging, zo zei hij op de conferentie.

De platte-aarde-raket wordt door een stoom-katapult gelanceerd, net als vliegtuigen op vliegdekschepen gebruiken. Als dit goed gaat, wil hij volgend jaar een raket lanceren van een ballon die op 7 kilometer boven de aarde hangt. Daarmee wil hij buiten de atmosfeer komen. Hoewel Hughes het woord atmosfeer natuurlijk niet kan gebruiken, want ‘sfeer’ betekent ‘rond’.