Zaad invriezen populair in Rusland


Russen die door mobilisatie naar de oorlog worden gestuurd, kunnen hun sperma gratis laten invriezen. Dat zegt het hoofd van de Russische Orde van Advocaten, Igor Trunov. De vraag naar het invriezen van sperma zou sinds de mobilisatie enorm zijn toegenomen. Waarom hij de mededeling doet via Russische media is niet bekend.

De reden zou zijn dat mannen in de oorlog in Oekraïne zouden kunnen sterven. Door hun zaad te laten invriezen, kunnen ze na hun dood alsnog nageslacht krijgen. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn sinds het begin van de oorlog ongeveer 6.000 Russische soldaten omgekomen. De Oekraïense kant daarentegen gaat ervan uit dat er meer dan 100.000 Russische soldaten zijn gesneuveld.

Wie door Poetin naar de oorlog wordt gestuurd en zijn sperma wil laten invriezen, krijgt dus alle hulp van de overheid. Het Russische ministerie van Volksgezondheid ‘staat gratis bewaring en opslag toe van geslachtscellen van burgers die gemobiliseerd zijn om deel te nemen aan de speciale militaire operatie door middel van financiering uit begrotingsmiddelen’.