World of Warcraft ‘maakt verdrietig’


Rode oogjes, stijve handen, gamen kan pijnlijk zijn. Een Amerikaan klaagt nu de makers van World of Warcraft aan wegens ‘verdriet’.

Erik Estavillo uit San José, Californië, beweert dat hij door het spel verslaafd is geraakt aan gamen en dat hij werkelijkheid en het spelletje niet meer uit elkaar kan houden. Hij eist een miljoen dollar om zijn verdriet te compenseren.

Om aan te tonen hoe vervreemd hij is geraakt door het spel, heeft Estavillo enkele experts op het gebied van angst en pijn gevraagd om als getuige op te treden voor de rechtbank. Daaronder zijn de actrice Winona Ryder en zanger Martin Gore van Depeche Mode.

Beide artiesten hebben naar mening van Estavillo in hun kunstuitingen op treffende wijze pijn en angst uitgebeeld.

schreeuw

Ook actrice Sigourney Weaver en ‘de geest van Karl Marx’ hebben van Estavillo een uitnodiging ontvangen om te getuigen hoe verschrikkelijk de wereld wel niet kan zijn.

De inwoner van Californië staat niet voor de eerste keer met een grote claim voor de rechter. Eerder klaagde hij Microsoft aan omdat zijn XBox kapot was gegaan; Sony omdat die hem ‘stress’ zouden bezorgen en Nintendo omdat ze de vrijheid van meningsuiting in de weg zouden zitten. Ook bij al deze rechtszaken eiste hij een miljoen, maar kreeg hij niets. Misschien kan deze kluns straks de rechter aanklagen dat hij verdrietig is vanwege het niet winnen van deze rechtszaken.