Wetenschappers: neem foto van je poep


toiletpapier

Een team Amerikaanse wetenschappers heeft een bijzonder verzoek aan de wereld. Kun je ze alsjeblieft een foto van je poep sturen? Het bedrijf Seed is namelijk in samenwerking met een paar topuniversiteiten bezig om een app te ontwikkelen die aan je uitwerpselen kan zien hoe goed of slecht het met je gaat. Om die app te trainen, is basismateriaal nodig.

En laat iedereen dat nou dagelijks produceren.

Daarom is Seed de #GIVEASHIT campagne begonnen. Via hun website https://seed.com/poop kun je met je telefoon foto’s uploaden van wat je hebt geproduceerd. De site haalt daar alle informatie uit die kan terugleiden naar de donor. Anoniem gaat je foto op de – excuus voor de woordgrap – grote hoop in de database.

Het doel daarachter is wel degelijk zeer serieus. Kunstmatige intelligentie zal door de foto’s leren wat gezonde poep is en welke beelden wijzen op gezondheidsproblemen. Als de app straks werkt, kan hij in één klap zien of je wellicht darmproblemen hebt, of dat je dieet veel te weinig vezels bevat. Aangezien veel westerlingen ongezonde dingen doen met hun darmen, is dat een goed idee.

Mensen die enthousiast zijn over het project, mogen zoveel foto’s insturen als ze willen.