Wetenschapper: Kardashians zijn pulp


Kardashian

Voor de wetenschap telt maar één ding: bewijs. Vermoeden dat de familie Kardashian een stel oppervlakkige narcisten zijn, is niet genoeg. Je moet het kunnen aantonen. En aan de hand van 80 uur reality televisie is dat nu gebeurd. En de conclusie is – weinig opmerkelijk – dat de Kardashians pulp produceren waar niemand wat aan heeft.

Eliza Cummings-Cove, van de universiteit van Durham in Groot-Brittannië is afgestudeerd op de familie en heeft een scriptie van liefst 10.000 woorden over ze geschreven. Ze beschrijft daarin zeer gedetailleerd hoe de Kardashians overkomen in hun show. Het lijkt alsof het sterke vrouwen zijn, maar Cummings-Cove kan na uitgebreide analyse onthullen dat ze zich vrijwel de hele tijd clichématig en rolpatroonbevestigend bezig zijn.

Vrouwen die de serie bekijken zullen negatief worden beïnvloed, omdat ze een slecht voorbeeld te zien krijgen, is in de scriptie te lezen. Wat lijkt op een familie die een zeer modern leven leidt, is in werkelijkheid een keukenmeidenroman zoals er al zoveel zijn.