Wetenschappelijke tegenvallers


De wetenschap vertelt ons soms dingen die we liever niet willen horen. Wat zijn de grootste tegenvallers die onderzoek ons op heeft geleverd?

TV maakt dik en sloom
Kinderen voor de televisie zetten lijkt misschien een oplossing voor drukke ouders, maar je moet het niet te veel doen. Kinderen die veel televisie kijken zijn gemiddeld dikker en slomer dan kinderen die gewoon buiten spelen. Kijk dus uit met een paar uur Cartoon Network.

Beweging leidt niet tot gewichtsverlies
Je kunt proberen om gewicht te verliezen door te gaan sporten. Ons lichaam is echter zo gemaakt dat het dan gewoon minder verbrandt. Als je tegelijkertijd niet iets doet aan je voedselinname, val je dus niet af.

Hard werken is slecht voor je seksleven
Stress is zo ongeveer de grootste demper die je op je seksleven kunt zetten. Vooral mannen hebben er last van, ze produceren door stress minder mannelijke hormonen.

Je wordt ziek van je huisdier
Steeds vaker lopen mensen infecties op door hun huisdier. Honden willen een wond of litteken graag likken, maar dat brengt behoorlijk wat bacteriën met zich mee. Vooral slapen met huisdieren wordt afgeraden, een jongetje van 9 kreeg er vorig jaar zelfs de pest door.

Eikels zijn populair
Patsers, praatjesmakers, snoevers, we vinden ze prachtig. Mensen die hoog over hun eigen vaardigheden opgeven, krijgen van vreemdelingen meer respect en bewondering dan mensen die hun vaardigheden normaal inschatten.

De wereld is niet te redden
Stel dat er een gigantische asteroïde op aarde af raast, kun je die dan met een kernraket een zetje geven zodat zij onze planeet mist? Vergeet het maar. Nieuwe berekeningen tonen aan dat zelfs de krachtigste bommen daar niet krachtig genoeg voor zijn.

Follow Faqtman on Twitter