‘Water op Mars is links complot’


Het bericht dat Nasa bewijs voor stromend water op Mars heeft gevonden, is een leugen en waarschijnlijk een links complot. Dat is de mening van Rush Limbaugh, de best betaalde presentator van een talkshow op de Amerikaanse radio. Wekelijks luisteren 15 miljoen mensen naar deze man, die altijd zeer conservatieve, soms racistische meningen verkondigt. Hij is een lieveling van vooral de Republikeinen.

Mars waterVolgens Limbaugh is Nasa ‘corrupt gemaakt’ door de regering van Barack Obama en zal de ontdekking van stromend water ‘op de een of andere manier worden gebruikt om links beleid er doorheen te drukken’.

Hoe? De talkshowpresentator denkt dat Nasa ‘begraafplaatsen op Mars gaat vinden’, waarmee ze bewijzen dat het ooit een bloeiende planeet was. Hebben ze dat eenmaal gedaan, dan is de volgende stap om aan te tonen dat klimaatverandering Mars heeft veranderd in een dorre planeet. Limbaugh zei ook nog een ‘zeer grote fan van wetenschap’ te zijn, maar dat hij de gedocumenteerde stromingen op Mars niet gelooft.