Wat vrouwen aantrekkelijk maakt


Om maar gelijk één ding te verklappen: vrouwen moeten lange armen hebben.

Dat is de uitkomst van een internationaal onderzoek naar wat mensen aantrekkelijk vinden aan vrouwen. Wetenschappers uit Australië en Hong Kong vroegen proefpersonen naar hun voorkeur wat betreft vrouwenlijven.

Als je armen maar lang zijn.
In deze studie werden zwart-wit silhouetten gemaakt van 96 lichamen van Chinese vrouwen tussen 20 en 49 jaar . Deze plaatjes werden getoond aan groep van 92 Australische volwassenen, 40 mannen en 52 vrouwen, leeftijd tussen de 18 tot 58 jaar oud, en meestal van Europese afkomst. Vervolgens werden de Australische ratings vergeleken met die van een groep in Hong Kong om culturele vertekening te vermijden

Beide groepen werden gevraagd om de aantrekkingskracht van de vrouwen weer te geven op een schaal van nul tot zeven. Gemiddeld namen de beoordelaars slechts 5,35 seconden om te oordelen.

De beoordelaars (mannen, vrouwen, Australiërs, Chinezen) zijn het roerend met elkaar eens. Scans van jongere, lange en slanke vrouwen werden beoordeeld als aantrekkelijk. Vrouwen met een smalle taille, in het bijzonder ten opzichte van hun lengte, werden vooral gezien als zeer appetijtelijk.

De studie toont ook aan dat de BMI (Body Mass Index) en HWR (heup-taille verhouding) beide sterke voorspellers zijn van aantrekkelijkheid. Scans van langer vrouwen met langere armen werden ook zeer gewaardeerd. Benen spelen gek genoeg geen enkele rol. Het onderzoek staat in het nieuwste nummer van Journal of Evolutionary Biology.

Beeld: © Peng Guang Chen | Dreamstime.com