Was eerste ufo een komeet?


OP 12 augustus 1883 was de Mexicaanse astronoom José Bonilla bezig met een bijzonder experiment in het Zacatecas observatorium. Hij gebruikte een nieuwerwetse technologie, de automatische camera, om foto’s te maken van de zon. Gelukkig nam hij net een foto terwijl er iets voor de zon langs vloog. Ganzen, dacht Bonilla eerst, maar toen de foto’s eenmaal waren ontwikkeld, was hij niet meer zeker.

Bonillo wordt sinds die tijd gezien als de eerste mens die een ufo fotografeerde. Voor de ufo-gemeenschap is de foto het bewijs dat we al eeuwen bezoek krijgen van buitenaardsen.

Wat zag Bonilla werkelijk? Onderzoekers van de Univeridad Nacional Autónoma de México hebben de foto’s onderzocht en komen tot een schokkende conclusie: de ufo was waarschijnlijk een gigantische komeet. Dankzij de sluitertijden van de automatische camera weten ze precies hoe hard het object vloog en hoe ver het van de camera was verwijderd: 8000 kilometer.

Daaruit concluderen ze dat de aarde in 1883 net niet is geraakt door een komeet zo groot als het exemplaar dat de dinosauriërs liet uitsterven. Die viel overigens ook bij Mexico. Had de komeet een iets andere baan gehad, dan was de aarde die dag geraakt met een verwoestende kracht. Meneer Bonilla, onze overgrootouders, steden, bergen en hele landen waren verwoest. Het was misschien het einde van de mensheid geweest.

Opmerkelijk dat we daar toevallig een foto van hebben.

Follow Faqtman on Twitter