Walvis gevonden in Amazone jungle


walvis in de amazone

Biologen staan voor een raadsel. Hoe is een bultrug walvis in het Braziliaanse Amazone oerwoud terechtgekomen, op 15 meter van het dichtstbijzijnde water? Hier dier, dat 8 meter lang is en ongeveer een jaar oud, werd dood aangetroffen. Maar het had geen duidelijke verwondingen aan het lichaam.

Biologen van onderzoekscentrum Bicho D’agua kwamen er achter dat er iets groots in de jungle moest liggen toen een groot aantal aasgieren boven een stuk bos begon te cirkelen. Daar zagen ze na veel zoeken het lijk liggen en begon het mysterie.

De theorie is dat het dier een van de vele rivieren in de buurt is op gezwommen en verstrikt is geraakt in mangrovebossen. Toen het water zich terugtrok, was de walvis verloren. Het gekke is alleen dat het momenteel het natte seizoen is in de Amazone. Dan regent het overvloedig en stromen de rivieren extra hard richting de zee. Het dier moet dus tegen een krachtige stroming hebben gezwommen. Hoe dat is gelukt, kunnen de biologen van Bicho D’agua geen antwoord op geven.