Vrouwen: dit vinden mannen aantrekkelijk

investeer in schuimrubber


bh's

Heteroseksuele mannen zijn het veel meer met elkaar eens dan vrouwen over wat aantrekkelijk is. Het meest cruciale punt? Borsten. De gemiddelde man valt op groot, maar – goed nieuws voor kleiner geschapen vrouwen – ‘ze’ hoeven niet echt te zijn. Een Franse onderzoeker liet een gemiddeld aantrekkelijke vrouw een paar weken achter elkaar aan de bar van een nachtclub zitten. In het geheim telden zijn assistenten hoe vaak de vrouw werd gevraagd om te dansen.

Belangrijk gegeven: de dame in kwestie heeft een A-cup. Ze werd op de eerste avond dertien keer gevraagd om te dansen. Vervolgens kreeg ze twee stukken schuimrubber in haar jurk gepropt. Weer zat ze smachtend aan de bar. Met haar B-cup ging het aantal dansaanvragen omhoog naar negentien. De avond daarop had ze nog wat meer schuimrubber in haar BH, zodat ze een C-cup had. Liefst vierenveertig mannen wilden ineens met haar een dansje maken. Een vrouw die aan de man wil komen, doet er dus verstandig aan te investeren in een paar centimeter schuimrubber.

Die grote borsten moeten wat mannen betreft overigens wel aan een normaal lichaam zitten. Wetenschappers van de universiteit van Saint Andrews in Schotland hebben onderzoek gedaan naar de voorkeuren van mannen als het aankomt op vrouwenfiguren. Zij concludeerden dat jonge mannen vooral meisjes met een normaal gewicht beoordelen als aantrekkelijk en gezond. De onderzoekers denken dat de bevindingen een duidelijke boodschap zijn aan jonge vrouwen die geloven dat ondergewicht aantrekkelijk is.

Het ‘Perceptie Laboratorium’ van de universiteit vroeg vierentachtig vrouwelijke studenten een aantal vragen over hun gezondheid, nam hun bloeddruk en fotografeerde ze. De foto’s werden vervolgens getoond aan een groep mannelijke studenten die werd gevraagd om hun inschatting van de gezondheid, aantrekkelijkheid en het gewicht van de dames. Het bleek dat de mannelijke proefpersonen de gezondste vrouwen ook beoordeelden als het meest aantrekkelijk. Dat waren in bijna alle gevallen vrouwen met ‘normale’ figuren. Vooral magere vrouwen werden gezien als ongezond en over het algemeen minder aantrekkelijk.