Vrouwen 2x vaker hoofdpijn


‘Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn.’ Vrouwen vertellen geen smoesjes, ze hebben veel vaker hoofdpijn dan mannen.

De gemiddelde vrouw heeft zelfs twee keer zo vaak pijn in het hoofd als mannen. Ook hebben vrouwen vaker chronische pijn in het hoofd en duurt de hoofdpijn langer en is hij intenser. Om de ellende compleet te maken: vrouwen hebben 50 procent meer kans op migraine dan mannen.

Dr Jennifer Kelly, van het Atlanta Centre for Behavioural Medicine in de Verenigde Staten heeft dat ontdekt. Volgens haar hebben mannen geen idee over de intensiteit van vrouwelijke hoofdpijn.

Geen aanstellerij...
Geen aanstellerij...

Sprekend op de de jaarlijkse conventie van de American Psychological Association, zei ze: ‘Chronische pijn heeft gevolgen voor een groter percentage vrouwen dan mannen over de hele wereld. We moeten de vrouwen te stimuleren om een actievere rol in hun behandeling te nemen en het stigma en de schaamte van dit probleem verminderen.’

Dr Kelly zei dat hormonen waarschijnlijk de oorzaak zijn van de extra heftige pijnen. Vooral van het vrouwelijke hormoon oestrogeen is het bekend dat het een rol speelt bij aandoeningen als migraine. Meisjes in de puberteit krijgen vaak meer hoofdpijn, terwijl jongens op hetzelfde niveau blijven.

Verwante artikelen:

Waarom voelen mensen soms geen pijn?

Jouw eiwitten doen pijn

Roodharigen hebben meer pijn